3+1 συλλογές με ολοκαίνουργια τραπεζάκια σαλονιού vintage

Παρακάτω, σας προτείνουμε τέσσερις συλλογές της epiplonet.com με ολοκαίνουργια vintage τραπεζάκια σαλονιού σε σχέδια που σπάνια θα βρείτε αλλού στην ελληνική αγορά. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το έπιπλο που βρίσκεται πάντα στο κεντρικό σημείο κάθε σαλονιού; Είναι φυσικά το τραπεζάκι σαλονιού. Όσο μικρό είναι, τόσο πιο μεγάλη είναι η χρησιμότητα του. Είναι το έπιπλο γύρω από το οποίο συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια, το έπιπλο πάνω στο οποίο ακουμπάμε κρύα ποτά και ζεστούς καφέδες, το έπιπλο γύρω από το οποίο παίζουμε επιτραπέζια με φίλους ή τρώμε το βραδινό μας.

Κλασικό τραπεζάκι σαλονιού αντικέ σε ιταλικό στυ΄λ
Το vintage τραπεζάκι σαλονιού είναι πάντα το κέντρο του κλασικού σαλονιού

Για όλους αυτούς τους λόγους, αυτό είναι το έπιπλο στο σαλόνι που χαλάει πρώτο. Έχει γρατζουνιές, ποδαράκια που δεν είναι πολύ σταθερά, είναι θαμπό από την πολυχρησία κ.ο.κ. Συχνά θέλουμε να αντικαταστήσουμε το φθαρμένο vintage τραπεζάκι στο πατρικό μας σπίτι ή στο κλασικό σαλόνι που κληρονομήσαμε από τη γιαγιά μας αλλά δυσκολευόμαστε να βρούμε καινούργια έπιπλα ρετρό αισθητικής (σε λογικές τιμές!).

 

Βέβαια, η αγορά δεν είναι η μόνη λύση. Υπάρχει και η συντήρηση! Αν το vintage τραπεζάκι σαλονιού δεν είναι πολύ φθαρμένο, μπορείτε να δοκιμάσετε να το καθαρίσετε με φυσικό τρόπο ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Πώς καθαρίζουμε κλασικά έπιπλα με φυσικό τρόπο

1. Vintage τραπεζάκια σαλονιού retro

Στα κλασικά σαλόνια, τα vintage τραπεζάκια σαλονιού είναι συνήθως μικρά κομψοτεχνήματα. Από μασίφ, γερό ξύλο, διακοσμημένα με μαρκετερί, σκαλισμένα με κλασικά μοτίβα και σχεδιασμένα με καμπύλες και ρετρό λεπτομέρειες. Είναι από αυτά τα έπιπλα σαλονιού παλαιάς κοπής που τα αγοράζεις ως επένδυση: ξέρεις ότι αντέχουν στον χρόνο και, το κυριότερο, δεν θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

Ρετρό τραπεζάκι σαλονιού σε αντικέ στυλ με όμορφα σκαλίσματα και δυο συρταράκια
Σκούρο καρυδί τραπεζάκι σαλονιού vintage από ξύλο Rubberwood

Τα vintage τραπεζάκια σαλονιού retro γραμμής, δεν βρίσκονται εύκολα πλέον στην αγορά. Κι αν τα βρει κανείς, είναι συνήθως σε μαγαζιά με αντίκες ή μεταχειρισμένα προϊόντα. Στην epiplonet.com, όμως, αγαπάμε το ρετρό έπιπλο και ψάχνουμε σε όλον τον κόσμο για να σας προσφέρουμε ολοκαίνουργια κλασικά έπιπλα στην καλύτερη τιμή.

Ανακαλύψτε τα ρετρό τραπεζάκια σαλονιού που εισάγουμε από τους συνεργάτες μας στη βόρεια Ιταλία αλλά και τα vintage τραπεζάκια σαλονιού που παραγγέλνουμε από τα εργοστάσια της Ashley, τη μεγαλύτερη εταιρία κλασικών επίπλων στον κόσμο.

Tραπεζάκια σαλονιού vintage σε σκούρο καφέ χρώμα με καμπυλωτά ποδαράκια
Τραπεζάκι σαλονιού κλασσικό με καμπυλωτά ποδαράκια

2. Vintage τραπεζάκια σαλονιού βοηθητικά

Δεν τα συναντάς σε όλα τα σαλόνια, ούτε όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά τους. Αναφερόμαστε στα βοηθητικά τραπεζάκια σαλονιού, αυτά που ονομάζουν στο εξωτερικό “end tables” ή “side tables”.

Βοηθητικό τραπεζάκι σαλονιού από λευκή πατίνα σε σχήμα ροτόντας
Μικρή ροτόντα – βοηθητικό τραπέζι για όλες τις χρήσεις

Tα βοηθητικά τραπεζάκια βρίσκονται συνήθως δίπλα στον καναπέ και την πολυθρόνα. Πάνω τους τοποθετούμε συνήθως τον καφέ, το τσάι μας, τα βιβλία και τις εφημερίδες. Είναι έπιπλα μικρά και ευέλικτα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες χρήσεις: από κομοδίνα ως τραπεζάκια για γλάστρες και τοποθέτηση διακοσμητικών, ηλεκτρονικών συσκευών κ.ο.κ.

3. Vintage τραπεζάκια σαλονιού λευκά

Μια ακόμα σειρά με vintage τραπεζάκια που δεν βρίσκεις εύκολα στην αγορά είναι αυτά που έχουν ιδιαίτερο χρώμα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της vintage διακόσμησης είναι η συμμετρία. Τα κλασικά σαλόνια συνήθως έχουν μια πολύ καλή ισορροπία όσον αφορά στο μέγεθος και το στυλ των επίπλων: Ο καναπές ταιριάζει με τις πολυθρόνες και το τραπεζάκι του σαλονιού είναι συνήθως σε ίδιο χρώμα ξύλου με το υπόλοιπο σαλόνι. Είναι αυτό που λέμε, “ασορτί”.

Πόσο εύκολο είναι όμως να αντικαταστήσουμε ένα από αυτά τα “ασορτί” έπιπλα όταν φθείρονται από τον χρόνο; Η epiplonet.com σας προσφέρει μια ευρεία γκάμα από τραπεζάκια σαλονιού vintage σε διάφορα χρώματα ξύλου. Μεταξύ αυτών και το -σπάνιο- ξύλο φιλύρας και μυρτιάς. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορα τραπεζάκια σαλονιού σε χρώμα ιβουάρ ή ελεφαντόδοντου.

Τραπεζάκια σαλονιού vintage σε χρώμα μπεζ-ιβουάρ σε αντικέ στυλ
Κομψό τραπεζάκι σαλονιού από ξύλο φιλύρας made in Italy

Υπάρχουν βέβαια και οι σύγχρονες τάσεις διακόσμησης που επιβάλλουν τα λευκά έπιπλα. Μια από αυτές είναι το eclectic chic: ένα στυλ διακόσμησης με ολοκαίνουργια έπιπλα σε στυλ αντίκας, που συνδυάζει κομψότητα και πρακτικότητα. Οι πελάτες μας, αναζητούν συχνά λευκά τραπεζάκια σαλονιού για σαλόνια με αυτό το στυλ.

Απλό οικονομικό τραπεζάκι σαλονιού με λευκή λάκα σε στυλ Λουδοβίκου
Οικονομικό τετράγωνο τραπεζάκι από λευκή λάκα

4. Πρωτότυπα τραπεζάκια σαλονιού από φυσικό ξύλο – κορμούς δέντρων

Μια άλλη λύση για να αντικαταστήσετε το κλασικό τραπεζάκι που έχει φθαρεί είναι να επιλέξετε ένα νέο πρωτότυπο έπιπλο που δεν είναι καθόλου…ασορτί! Τα τραπεζάκια σαλονιού από φυσικό ξύλο ή από κλαδιά/κορμό δέντρου είναι πρωτότυπες διακοσμητικές προτάσεις που σας τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Τα τελευταία χρόνια τα τραπεζάκια από φυσικό ξύλο έχουν κάνει comeback στον χώρο της διακόσμησης, ως έπιπλα που έχουν μοναδική ανθεκτικότητα στο χρόνο. Είναι, επίσης, 100% αυθεντικά: τα τραπεζάκια από φυσικό ξύλο είναι αυτό που βλέπετε! Μασίφ έπιπλα κατασκευασμένα από αληθινό ξύλο, με μοναδικό σχέδιο το καθένα.

Τα τραπεζάκια σαλονιού από φυσικό ξύλο ή τα τραπεζάκια σαλονιού από κλαδιά δέντρων χρησιμοποιούνται πολύ στη σύγχρονη vintage διακόσμηση. Είναι συνήθης πρακτική των διακοσμητών να τοποθετούν ένα έπιπλο που κάνει αντίθεση ή ένα έπιπλο statement όταν θέλουν να “φρεσκάρουν” ένα κλασικό σαλόνι. Επιλέξτε κι εσείς ένα τραπεζάκι σαλονιού από φυσικό ξύλο σε απόχρωση που να ταιριάζει στο σαλόνι σας και να είστε σίγουροι ότι αυτό το έπιπλο θα τραβήξει όλα τα βλέμματα!

Τραπεζάκι σαλονιού από φυσικό ξύλο σε σαλόνι με eclectic shic αισθητική
Μοντέρνο τραπεζάκι από φυσικό ξύλο σε ένα vintage σαλόνι
Πρωτότυπο τραπεζάκι σαλονιού χαμηλό με τρια ποδαράκια από μασίφ ξυλο
Ένα τραπέζι σαλονιού που είναι μία »φέτα» από τεράστιο κορμό τροπικού δέντρου!
Τραπεζάκι σαλονιού από φυσικό ξύλο σε παραλληλόγραμο σχήμα
Τραπεζάκι σαλονιού από μασίφ κορμό δέντρου

Στο eshop της Epiplonet θα βρείτε πολλά σχέδια για vintage τραπεζάκια σαλονιού, για ρετρό σαλόνια αλλά και μοντέρνα. Περιμένουμε τα σχόλια σας για οποιαδήποτε απορία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *