Πως εξαφανίζουμε τα σημάδια από έπιπλα στο χαλί;

Για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μετακινούμε πολλές φορές τα έπιπλα σαλονιού, αναδιαμορφώνοντας το χώρο. Όταν στη συνέχεια τα τακτοποιήσουμε ξανά στη θέση τους, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρακτικό πρόβλημα. Τα σημάδια από έπιπλα στο χαλί! Αυτά πως τα εξαφανίζουμε; Παρακάτω σας δίνουμε δυο απλούς και φυσικούς τρόπους.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό γυαλιστικό επίπλων με καθημερινά υλικά

1.Eξαφανίζουμε τα σημάδια στο χαλί με ατμό

Για να εξαφανίσουμε τα σημάδια από έπιπλα στο χαλί χρησιμοποιούμε ένα απλό ατμοσίδερο! Γεμίζουμε το ατμοσίδερο με αφαλατωμένο νερό, το αφήνουμε να φτάσει σε καλή θερμοκρασία και μετά τοποθετούμε το σίδερο πάνω από το σημάδι που έχουμε στόχο (χωρίς να ακουμπάει στο χαλί) και πιέζουμε το κουμπί, για να απελευθερωθεί ο ατμός. Όταν μαλακώσει λίγο το χαλί στο σημείο που έχει πατηθεί το τρίβουμε ελαφρά με μια βούρτσα και ρίχνουμε κι άλλο ατμό. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το πέλος του χαλιού να επανέρθει στη κανονική του θέση.

Για να ανασηκωθεί το πέλος του χαλιού, αντί για βούρτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα

2. Εξαφανίζουμε τα σημάδια από έπιπλα στο χαλί με παγάκια

Ένα δεύτερο κόλπο για να εξαφανίσουμε τα σημάδια στο χαλί είναι να τοποθετήσουμε ένα παγάκι πάνω στο σημάδι του χαλιού, να το αφήσουμε να λιώσει και στη συνέχεια να τρίψουμε ελαφρά το σημείο με μια χαρτοπετσέτα. Το χαλί μας θα επανέλθει σε καλή κατάσταση και έτσι θα μπορέσουμε να επανατοποθετήσουμε τα έπιπλα σαλονιού στη θέση τους.

Σημάδια από έπιπλα σε λευκό χαλί

Μπορεί να σας ενδιαφέρει κι αυτό: Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο μικρό σαλόνι;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *