Κάντο μόνος σου: Πώς γεμίζω και μετρώ μαξιλάρια;

Αυτό που όλοι μας λαχταράμε σε έναν καινούργιο καναπέ είναι τα αφράτα, φουσκωτά μαξιλάρια! Όταν το υλικό γεμίσματος πιέζεται από τα χρόνια χρήσης χάνει τη φόρμα του, ο καναπές μας είναι πια ο ίδιος. Υπάρχει όμως τρόπος να τον επαναφέρουμε-και μάλιστα είναι οικονομικός! Μπορείτε να αγοράσετε αφρολέξ με το οποίο γεμίζονται τα μαξιλάρια και να τα κάνετε μόνοι σας σαν καινούργια! Δείτε πώς στα παρακάτω τέσσερα βήματα! 

Βήμα 1ο : Μετράμε τις διαστάσεις του μαξιλαριού

Όταν παίρνουμε μέτρα για μαξιλάρι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να το μετρήσουμε τις διαστάσεις μαζί με το κάλλυμα. Μετράμε πρώτα στο πλάτος και μετά στο μήκος, από την μια άκρη του μαξιλαριού μέχρι την άλλη.

Μετά μετράμε το ύψος του μαξιλαριού. Εδώ δυσκολεύονται πολλοί, γιατί τα μαξιλάρια του καναπέ είναι συνήθως φουσκωτά και κάνουν μια καμπύλη που καταλήγει σε πιο κοντό τελείωμα. Τι πρέπει να μετρήσετε λοιπόν; Το ύψος από την πάνω ραφή μέχρι την κάτω ραφή ή το ύψος από το ανώτερο σημείο της καμπύλης μέχρι κάτω; Φυσικά, η δεύτερη είναι η σωστή απάντηση. Τοποθετήστε στην κορυφή της καμπύλης έναν χάρακα και μετρήστε πόση απόσταση έχει η ευθεία του χάρακα μέχρι το κάτω σημείο του μαξιλαριού. Αυτά είναι τα μέτρα του ύψους που θα χρειαστείτε. 

Βήμα 2ο: Μετράμε τις διαστάσεις του μαξιλαριού χωρίς το κάλλυμα 

Στη συνέχεια αδειάστε το μαξιλάρι και πάρτε τα μέτρα ξανά. Αυτό το κάνουμε για να επιβεβαιώσουμε ότι τα μέτρα που πήραμε πριν και μετά είναι τα ίδια. Πολλές φορές, όταν το μαξιλάρι έχει το κάλυμμα, παραμορφώνονται οι διαστάσεις του υλικού γεμίσματος. Αυτό μας παραπλανεί, παίρνουμε λάθος μέτρα και μετά το νέο υλικό που αγοράζουμε είναι πιο μικρό. Και πάλι εδώ, αυτό που πρέπει να προσέξετε περισσότερο είναι να πάρετε σωστά τα μέτρα του ύψους, γιατί πολλές φορές το αφρώδες υλικό καμπυλώνει και παραμορφώνεται λόγω χρήσης. 

*Όταν ανοίξετε το μαξιλάρι, υπάρχει περίπτωση να δείτε ότι το αφρολέξ (υλικό γεμίσματος του μαξιλαριού) είναι καλυμμένο με βάτες. Αυτό το κάνουν συνήθως οι κατασκευαστές για να προστατεύσουν από την τριβή το υλικό γεμίσματος αλλά και για να γίνει πιο απαλή η υφή του μαξιλαριού. Εσείς φυσικά θα πάρετε μέτρα χωρίς τις βάτες. 

Βήμα 3ο: Παραγγέλνουμε καινούργιο αφρολέξ για μαξιλάρι καναπέ

Αφού έχετε τα μέτρα, μπορείτε να επικοινωνήστε με το eshop της Epiplonet και να μας δώσετε την παραγγελία που θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια επιλεγμένη ποικιλία αφρολέξ, ανάλογα με τη χρήση που θα σκοπεύετε να κάνετε και το είδος του μαξιλαριού που χρειάζεστε.

Το αφρολέξ νο250 είναι η απλή επιλογή για γέμισμα καθίσματος καναπές (δείτε το εδώ: Αφρολέξ νο250). Αν θέλετε πιο χοντρό αφρολέξ, για πιο ανθεκτική χρήση, προτιμήστε το αφρολέξ νο300 (δείτε το εδώ: Αφρολέξ νο 300). Συνήθως τα μαξιλάρια που χρειάζονται αντικατάσταση είναι αυτά του καθίσματος ενός καναπέ, γιατί ταλαιπωρούνται περισσότερο. Αν όμως θέλετε να αλλάξετε και τα μαξιλάρια πλάτης, τότε προτιμήστε το αφρολέξ νο200, που έχει απλή πυκνότητα και ποιότητα, όσο χρειάζεται μια πλάτη δηλαδή αλλά είναι και πολύ οικονομικό (δείτε το εδώ: αφρολέξ νο200). 

Βήμα 4ο: Γεμίζουμε τα μαξιλάρια με το νέο αφρολέξ

Σε μερικές μέρες, το υλικό γεμίσματος για μαξιλάρια θα είναι στη πόρτα σας. Όταν το παραλάβετε, πρέπει να το γεμίσετε με αυτό τα άδεια μαξιλάρια. Στο βίντεο παρακάτω θα δείτε έναν εύκολο τρόπο να ρουφήξετε τον αέρα από το μαξιλάρι, για να χωρέσει άνετα μέσα στο κάλυμμα. Χρειάζεται όμως να έχετε ηλεκτρική σκούπα και μια μεγάλη νάιλον σακούλα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να γεμίσετε το κάθε μαξιλάρι με τον παραδοσιακό τρόπο. 

Πως μετράω και γεμίζω με αφρολέξ ένα μαξιλάρι καναπέ.

Καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *