Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό γυαλιστικό επίπλων με καθημερινά υλικά

φυσικό γυαλιστικό επίπλων από λεμόνι και ελαιόλαδο
Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις φυσικό γυαλιστικό. Αυτά τα υλικά υπάρχουν σε κάθε κουζίνα!

Πολλοί μας ζητάτε έναν εναλλακτικό τρόπο για να φροντίσετε τα κλασικά έπιπλα που τόσο αγαπάτε χωρίς τη χρήση χημικών. Είτε γιατί έχετε παιδιά & κατοικίδια στο σπίτι ή για περιβαλλοντικούς λόγους. Η συμβουλή που δίνουμε στους πελάτες της epiplonet.com δεν είναι άλλη από τη κλασσική συνταγή της γιαγιάς. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γυαλιστικό επίπλων με φυσικά υλικά, διαβάστε παρακάτω. Χρειάζεστε μόνο μερικά κοινά οικιακά προϊόντα που πιθανώς έχετε ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σας και θα κάνετε τα κλασικά έπιπλα σας σαν καινούργια!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει κι αυτό:
Πώς καθαρίζουμε κλασικά έπιπλα με φυσικό τρόπο
Φυσικό γυαλιστικό επίπλων
Το ξύλο χρειάζεται θρέψη και ενυδάτωση όπως κάθε άλλο φυσικό υλικό. Μην παραμελείτε να το φροντίζετε!

Αυτή η εύκολη συνταγή της γιαγιάς για γυάλισμα ξύλινων επίπλων συνδυάζει τρια σούπερ υλικά που έχουμε στη κουζίνα μας:

α) το λευκό ξύδι, που είναι φυσικό απολυμαντικό,

β) το ελαιόλαδο, το οποίο ενυδατώνει καιαναδομεί το ξύλο

γ) και το λεμόνι, το οποίο έχει κιτρικό οξύ που τονώνει και ζωντανεύει τα χρώματα του ξύλου.

Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το αποτελεσματικό γυαλιστικό ξύλου σε δευτερόλεπτα. Και θα μυρίζει τόσο υπέροχα που θα μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε τυχόν υπολείμματα στη σαλάτα σας – αλλά φυσικά δεν θα το κάνετε 😉

Φυσικό γυαλιστικό επίπλων
Αν δεν έχετε πανάκι με μικροίνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό βετέξ.

Η συνταγή για το φυσικό γυαλιστικό επίπλων έχει ως εξής: Ανακατέψτε 2 μέρη ξύδι, 2 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα από τα ειδικά πανιά καθαρισμού με μικροίνες που κυκλοφορούν παντού στο εμπόριο. Μουσκέψτε το με λίγη ποσότητα υγρού, θέλουμε το πανί απλά να υγρανθεί, όχι να στάζει.

Εφαρμόστε στο ξύλο, τρίβοντας μαλακά το πανάκι πάνω στις επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις για μεγαλύτερη απορροφητικότητα.

Σκουπίστε ό,τι περισσεύει: Χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο στεγνό πανί, πηγαίνετε ξανά στην επιφάνεια και σκουπίστε απαλά. Το δεύτερο πανί θα ρουφήξει το λάδι που δεν έχει απορροφηθεί από το ξύλο.

Λευκό ξύδι για φυσικό γυαλιστικό επίπλων
Προτιμούμε το λευκό ξύδι αντί του κόκκινου για είμαστε σίγουροι ότι το ξύδι δεν θα απορροφήσει χρωστικές ουσίες.

Είναι πολύ απλό και πολύ υγιεινό. Χρησιμοποιώντας το φυσικό γυαλιστικό τα έπιπλα σας θα λάμψουν με ήπιο τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρηθεί το ξύλο από τα χημικά, συνήθως σκληρά καθαριστικά. Επίσης, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε αν το μωράκι σας σαλιώσει το τραπέζι της κουζίνας ή αν το σκυλάκι σας γλύψει κατά λάθος το πόδι του καναπέ. Τα μυστικά του νοικοκυριού που είχαν οι παλιές είναι πάντα η πιο δοκιμασμένη και σοφή συνταγή!

Προσοχή! Το γυαλιστικό που προτείνουμε δεν ενδείκνυται για κάθε ξύλινη επιφάνεια στο σπίτι σας. Για τα έπιπλα είναι καλό αλλά για το ξύλινο πάτωμα για παράδειγμα, δεν κάνει. Εάν το λάδι δεν απορροφηθεί πλήρως, το πάτωμα θα γλιστράει και υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας. Επίσης, το pH του ξιδιού μπορεί να είναι πολύ τραχύ στο φινίρισμα του δαπέδου σας.

Στην epiplonet.com αγαπάμε τα κλασικά έπιπλα από μασίφ ξύλο και γι΄αυτό αναζητούμε τον καλύτερο τρόπο να τα φροντίζουμε. Ψάχνουμε σε όλο τον κόσμο και φέρνουμε για εσάς έπιπλα σε στυλ αντίκας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Γνωρίστε τις συλλογές μας και θα τα αγαπήσετε κι εσείς!

Κλασικά Έπιπλα

κλασικά έπιπλα σε οικονομική τιμή, κλασική ροτόντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *