Επισκευή μαξιλαριών καναπέ: Πώς αλλάζω αφρολέξ;

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα κλασικά έπιπλα είναι το γεγονός ότι από την πολύχρονη χρήση τα μαξιλάρια βουλιάζουν και το αφρολέξ χάνει τη φόρμα του. Έτσι, καταλήγουμε να έχουμε έναν καναπέ με πολύ καλό σκελετό που μοιάζει όμως παμπάλαιος, λόγω των μαξιλαριών. Και φυσικά, δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και θέμα άνεσης! Ποιος δεν θα ήθελε να χουχουλιάζει σε έναν αφράτο καναπέ με καινούργια μαξιλάρια; Αν το πρόβλημα σας είναι η επισκευή μαξιλαριών σε καναπέ, έχουμε τη λύση!

Δείτε κι αυτό: 
Αφρολέξ με το μέτρο: η εύκολη λύση για να ξαναζωντανέψετε έναν καναπέ που “έχει κάτσει”
ΟΙκονομικό αφρολέξ για επισκευή μαξιλαριών
Το αφρολέξ της Epiplonet κόβεται μετά από παραγγελία στις διαστάσεις που επιθυμείτε

Στο 95% των περιπτώσεων, αυτό που φταίει για τα χαλασμένα μαξιλάρια είναι το πολυχρησιμοποιημένο αφρολέξ. Για να γλιτώσετε χρήματα, μπορείτε να τα επισκευάσετε μόνοι σας και να τα κάνετε να μοιάζουν σαν καινούργια! Παρακάτω εξηγούμε τη διαδικασία σε τρία βήματα:

Βήμα 1: Σημειώστε σωστά τις διαστάσεις των μαξιλαριών

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για την επισκευή των μαξιλαριών είναι να σημειώσετε προσεκτικά τις διαστάσεις τους. Το αφρολέξ κόβεται από μεγάλα blocks μετά από παραγγελία του πελάτη. Η τιμή του υπολογίζεται ανά κυβικό. Γι΄αυτό πρέπει να ξέρετε τις κατάλληλες αναλογίες του μαξιλαριού σας, για να παραγγείλετε το κατάλληλο κομμάτι αφρολέξ, που θα είναι στις σωστές διαστάσεις.

Tip! Ένας τρόπος να μην κάνετε λάθος είναι να ανοίξετε το φερμουάρ του μαξιλαριού, να βγάλετε το παλιό αφρολέξ και να μετρήσετε τις διαστάσεις του, σε μήκος και πλάτος.

Βήμα 2: Παραγγείλτε τον κατάλληλο τύπο αφρολέξ

Το δεύτερο στάδιο είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο αφρολέξ. Είναι εξίσου σημαντικό να δώσετε προσοχή εδώ, γιατί κάθε είδος αφρολέξ ενδείκνυται για διαφορετική χρήση. Για παράδειγμα, το νο 200 είναι ένα αφρολέξ με μέτρια αντίσταση που δεν σηκώνει πολύ βάρος και γι΄αυτό είναι καλύτερο για τα μαξιλάρια πλάτης. Αντίθετα, το νο 250 είναι σκληρούτσικο και ανθεκτικό, γι’ αυτό το χρησιμοποιούν συνήθως για τα καθίσματα. Όσο ανεβαίνει το νούμερο, τόσο αυξάνεται η πυκνότητα και η αντοχή του αφρολέξ. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης αφρολέξ 300, 350, αφρολέξ 400 κ.ο.κ.

Δείτε εδώ όλα τα είδη αφρολέξ που μπορείτε να παραγγείλετε από την Epiplonet: Αφρολέξ με το μέτρο 

Μην διστάσετε να αγοράσετε το αφρολέξ online. Θα το παραγγείλετε εύκολα με ένα κλικ και θα έρθει στην πόρτα σας σε συμπιεσμένη συσκευασία. Συνήθως πακετάρετε σε αεροστεγή συσκευασία κενού και έχει το 1/3 του κανονικού του όγκου.

Βήμα 3:  Αλλάξτε το αφρολέξ μόνοι σας

Αν έχετε παραγγείλει τον κατάλληλο τύπο αφρολέξ, στις σωστές διαστάσεις, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά από εδώ και πέρα. Είναι σίγουρο ότι το 75% της δουλειάς έχει ήδη γίνει! Όταν παραλάβετε το αφρολέξ που παραγγείλατε, καλύψτε το με μια βάτα. Στερεώστε τη βάτα με συρραπτικό για να είναι σταθερή και να μην διπλώσει μέσα στο μαξιλάρι. Eπίσης, πολλοί κολλάνε τη βάτα με ειδική κόλλα σε σπρέι που θα βρείτε εύκολα σε καταστήματα με σιδηρικά-χρώματα.

Αφρολέξ για επισκευή μαξιλαριών
Η βάτα θα στρογγυλοποιήσει τις γωνίες του αφρολέξ και θα το προστατεύσει από την τριβή.

Προσοχή! Δεν χρειάζονται όλοι οι τύποι αφρολέξ κάλυψη με βάτα. Ρωτήστε μας πριν παραγγείλετε!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία που σας περιγράψαμε παραπάνω (στα αγγλικά).

Αν δυσκολεύεστε να μετρήσετε πόσο αφρολέξ θα χρειαστείτε ή δεν ξέρετε ποιο είδος να επιλέξετε, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε ή αφήστε κάτω από αυτό το άρθρο το σχόλιό σας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *