Πώς να στολίσετε σωστά το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Το μυστικό για τη διακόσμηση ενός όμορφου χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι απλό: Κάντε κάθε κίνηση με τη σωστή σειρά. H ομάδα της epiplonet.com δίνει οδηγίες, βήμα-προς-βήμα, για το σωστό στολισμό χτιστουγεννιάτικου δέντρου.

Μπορεί όλα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα να αποτελούνται από τα ίδια συστατικά (φώτα-γιρλάντες-στολίδια) αλλά οι συνταγές για ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι απεριόριστες. Δεν είστε σίγουροι πώς θέλετε να διακοσμήσετε παραδοσιακά το δέντρο σας φέτος; Έχουμε και για εσάς ιδέες εδώ:

Πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε 5 βήματα!

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι αυτά που έχουν χαρακτήρα. Αυτά που στολίζονται με αντιεκίμενα που εκφράζουν το στυλ και την προσωπικότητά μας και είναι συνδεδεμένα με τις αναμνήσεις μας. Μόλις βρείτε την έμπνευσή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να κάνετε στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου σαν επαγγελματίας διακοσμητής.

Βήμα 1: Βρείτε τη σωστή θέση για το δέντρο

Ένα εκθαμβωτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν χρειάζεται πολλές διακοσμητικές γνώσεις, ούτε πανάκριβα στολίδια. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας μόνο δυο πράγματα: αρμονία και ισορροπία.

To μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου πρέπει να έχει σχέση με τη θέση που θα τοποθετηθεί

Είτε αποφασίσετε να αγοράσετε ένα φυσικό δέντρο, ή ένα ψεύτικο, το σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος ανάλογα με τη θέση που θα το τοποθετήσετε. Ένα μικρό δεντράκι όπως αυτό της παραπάνω φωτογραφίας χάνετε ανάμεσα στο ψηλό τζάκι και τη ψηλή μπρεζέρα. Αν είχε τοποθετηθεί πάνω στο βοηθητικό τραπεζάκι θα ήταν, σίγουρα, λιγότερο αδικημένο. Σύμβαινει όμως και το αντίθετο. Πολλές φορές, λόγω ενθουσιασμού μπορεί να επιλέξετε ένα μεγάλο ψηλό δέντρο που να μην ταιριάζει στο μικρό καθιστικό σας και να “πνίξει” τα υπόλοιπα έπιπλα. Η αρμονία, λοιπόν, είναι μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για να δείχνει όμορφο το δέντρο σας.

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με σωστό τρόπο
Η ιδανική θέση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στο σημείο που έχει περισσότερο φως

Καλύτερα να τοποθετήσετε το δέντρο σας σε απόσταση ασφαλείας από το καλοριφέρ ή το τζάκι. Επιλέξτε ένα φωτεινό σημείο, πχ δίπλα στο παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα.

Βήμα 2: Κρεμάστε πρώτα τα λαμπάκια

Στον στολισμό ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσετε τα λαμπάκια. Τα φωτάκια κυκλοφορούν στην αγορά με λευκό ή πράσινο σύρμα. Επιλέξτε το χρώμα που ταιριάζει με το δέντρο σας, ώστε το καλώδιο να κρυφτεί. Φωτίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας από μέσα προς τα έξω θα του δώσετε μια πιο δυναμική εμφάνιση. Ξεκινήστε στη βάση του δέντρου και τυλίξτε προς τα επάνω, περιτυλίγοντας τα φώτα γύρω από κάθε σημαντικό κλαδί. Ξεκινήστε από τον κορμό και φτάστε μέχρι την κορυφή.

Βήμα 3: Προσθέστε τις γιρλάντες

Είναι σίγουρο ότι βιάζεστε, αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για τα στολίδια. Μετά τα λαμπάκια, το δεύτερο πράγμα που τοποθετούμε στο δέντρο είναι οι γιρλάντες. Ξεκινήστε αυτή τη φορά από την κορυφή του δέντρου και σιγά-σιγά αυξήστε την ποσότητα της γιρλάντας μεταξύ κάθε κύματος καθώς τυλίγετε προς τα κάτω. Οι γιρλάντες χρησιμεύουν ως γέμισμα ανάμεσα στα κλαδιά, γι΄αυτό μην φοβάστε να υπερβάλλετε.

Αν όμως δεν θέλετε το δέντρο σας να δείχνει παραφορτωμένο, σκεφτείτε τη λύση του στολισμού με μια ποικιλία από γιρλάντες από απλές σε φανταχτερές.

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με σωστό τρόπο
Η συμμετρία είναι πολύ σημαντική στην τοποθέτηση της γιρλάντας

Η κορδέλα είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τοποθετήστε χαλαρά την φαρδιά κορδέλα σε όλο το δέντρο σε οριζόντιες ζώνες. Για αλλαγή, τοποθετήστε την κορδέλα κάθετα πάνω στο δέντρο, δημιουργώντας μικρά ποταμάκια με αστραφτερή κορδέλα που ρέει από την κορυφή του δέντρου προς τη βάση.

Βήμα 4: Κρεμάστε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Το τελικό βήμα στη διακόσμηση του δέντρου σας είναι να κρεμάσετε τα διακοσμητικά στολίδια. Κι εδώ όμως υπάρχουν κανόνες. Αρχικά, βάλτε στο δέντρο τα αγαπημένα σας στολίδια. Αυτά που θέλουν να φαίνονται περισσότερο και τους αξίζουν δικαιωματικά οι καλύτερες θέσεις.

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με σωστό τρόπο
Τα χειροποίητα στολίδια δίνουν σναισθηματική αξία στο δέντρο

Στη συνέχεια, κρεμάστε τα μεγαλύτερα στολίδια, τοποθετώντας τα ομοιόμορφα γύρω από το δέντρο. Οι μπάλες που είναι μονόχρωμες είναι η κλασσική επιλογή. Αλλά δοκιμάστε να πειραματιστείτε με πολλά σχτολίδια, σε πολλά σχήματα και υφές. Μην ξεχνάτε ότι το οπτικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει μια συνέχεια από πάνω προς τα κάτω. Γι΄αυτό κρεμάστε τα μεγαλύτερα στο κάτω μέρος και τα μικρότερα στην κορυφή.Συμπληρώστε γύρω από αυτά τα στολίδια με στολίδια μεσαίου και μικρού μεγέθους.

TIP: Βεβαιωθείτε ότι κρεμάτε και κάποια στολίδια πιο κοντά στον κορμό για να δημιουργήσετε βάθος και ενδιαφέρον. Αντανακλούν το φως για να κάνουν το δέντρο να σας λάμπει από μέσα.

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με σωστό τρόπο
Μην φοβηθείτε τα πολλά στολίδια. Αυτοσχεδιάστε και απολαύστε το!

Σταθείτε πίσω και μελετήστε το δέντρο σας από διάφορες γωνίες για να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν κενές περιοχές για να γεμίσετε.

Διαβάστε κι αυτό:

Έπιπλα λευκή πατίνα: Ιδέες διακόσμησης για λευκά Χριστούγεννα!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία επισημαίνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.